Kwaliteit & Service
Vakkundige levering & Montage
Eerlijk & Vrijblijvend advies
Snelle levertijden
Om een goede natuurrubber te maken is een goede logistiek noodzakelijk van vers hevea melksap en een innoverende technische knowhow. Mahoton slaapsystemen heeft de beschikking om deze zeer hoogwaardige natuurrubber kwaliteit te produceren. De collectie matrassen en hoofdkussens bestaan uit minimaal 85% heveamelk (natuurlatex) en ca. 15% natuurlijke, corrigerende en vulkaniserende additieven. Deze worden samengebracht tot een eindproduct genaamd rubber. Door de puur natuurlijke ingrediënten mogen we nu spreken over een unieke 100% natuurrubber.

Met deze natuurrubber maken ze bij Mahoton extreem goed ondersteunende hoofdkussens. Deze komen in diverse hoogtes en afmetingen.
Met deze hoofdkussens hanteren wij een proefslaap periode van 3 nachten, zodat u thuis kunt kijken wel hoofdkussen geschikt is voor u.

Meer informatie

MAHOTON

Onze natuurrubber producten
Kwaliteit & Service
Vakkundige levering & Montage
Eerlijk & Vrijblijvend advies
Snelle levertijden

How it’s made…

Een ideaal hoofdkussen is in theorie extreem rekbaar en niet vervormbaar. Synthetische en donzen hoofdkussens drukken ofwel minder puntelastisch in of gaan meer doorzakken waar meer gewicht is. Natuurrubber hoofdkussens zijn rekbaarder dan andere kussens. De rek wordt bepaald door de hoeveelheid natuurlatex die in de polymerenmengeling is verwerkt. Ideaal is eigenlijk een kern welke uitsluitend uit Natuurlatex, het melksap van de hevea brasiliensis, bestaat.

Overal ter wereld komen bomen voor die, als ze worden beschadigd, een vloeistof afscheiden die door stolling verhindert dat schimmels of bacteriën binnendringen.
Zoals hars uit een den vloeit, komt uit de hevea brasiliensis of rubberboom een melksap (latex) die tot een rubberachtige massa verhard.

In 1839 werd ontdekt dat rubber en zwavel bij verhitting, vulkanisatie, een rubber oplevert dat sterk en stevig blijft bij temperaturen van 0 tot 100° C

Om het melksap te winnen brengt men een insnijding aan in het buitencambium van de boom. Hierdoor worden de latexvaten doorgesneden en vloeit het sap naar buiten. Onder de wond is een potje bevestigd waarin het uitlopende melksap wordt opgevangen. Een kleine 40 uur werk op de plantage is nodig om voldoende heveamelk te verzamelen om bijvoorbeeld één matras te produceren…

Latex boom