MATRASBESCHERMERS

De molton
matrasbeschermer

Waarom een molton matrasbeschermer?

Als u wilt dat uw matras lang meegaat moet u het matras ook goed onderhouden. Vocht is een grote vijand van veel materialen die in matrassen worden gebruikt. Als uw matras dus door transpiratievocht te vochtig wordt zal de kwaliteit van uw matras snel degraderen. Om dit tegen te gaan gebruiken we molton’s ofwel matrasbeschermers.

Wat is een molton?

Een molton is eigenlijk een hoeslaken welke opgeruwd wordt (moltoneren). Door het gebruik van deze methode is de katoen of andere materiaal in staat om veel meer vocht op te nemen. De mooiste molton  is van 100% katoen, voorgewassen (gesanforiseerd) waardoor het niet meer krimpt en hebben een lekkere dikke kwaliteit (tussen de 200 en 300 gr/m²).

Welke soorten molton zijn er?

Voor ieder type matras hebben we ook speciale moltons. Zo zijn er voor toppers moltons met een lagere hoekhoogte als voor bijvoorbeeld een heel hoog matras. Ook zijn er molton plateaus, deze hebben een nog dikkere kwaliteit en worden voorzien van elastiek op de hoeken zodat deze, ongeacht de hoogte van uw matras, altijd past. Verder zijn er dan nog de geplastificeerde moltons. In deze zogenaamde PU-molton wordt er een waterdichte Polyurethaan coating aangebracht. Hierdoor is de stof waterdicht en kan het toch ademen.

Wij helpen u graag!

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Geen nood! Wij van HeHa Slaapcomfort adviseren u en helpen u graag bij het maken van de juiste keus. Wij luisteren goed naar uw wensen en vinden zo altijd het beddengoed dat bij uw slaapstijl past.

U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.