10 jaar volledige garantie
Met de hand gemaakt
100% Natuurlijke materialen
CO2 Vrije productie & 100% Recyclebaar
10 jaar volledige garantie

HYPNOS ROYAL COMFORT

Sovereign matras

Het Hypnos Sovereign matras, weelderige luxe, handgemaakt met de beste natuurlijke materialen voor een ongeëvenaarde slaapervaring. Een prachtig matras in zowel design als functie. 

HET KROONJUWEEL
Hypnos produceert al meer dan 100 jaar handgemaakte luxe bedden en matrassen doormiddel van de beste aloude methoden. Het luxe merk wordt als enige beddenleverancier al sinds 1929 vertrouwd door de Britse koninklijke familie om hen van de perfecte nachtrust te voorzien. 

Het kroonjuweel uit de ‘Royal Comfort Collection’ is het Hypnos Sovereign matras. Een statement van hun liefde voor matrassen wordt getoond in dit meesterwerk. Het matras is opgebouwd uit de beste en meest duurzame materialen en dat ervaar je zodra je jezelf laat ontspannen op dit matras.

Hourglass Pocket Spring
Het Hypnos Sovereign matras heeft als enige in de Hypnos collectie een uniek zandloper gevormde pocketveer. Dit systeem zorgt voor een nog betere drukverdeling en vormt zich perfect naar de contouren van het lichaam. Deze veren worden, net als alle andere Hypnos pocketveren, exclusief voor Hypnos ontwikkeld en geproduceerd. De ‘Hourglass Pocket Springs’ worden op ambachtelijke wijze in een oven thermisch verhit, dit proces maakt kost veel tijd maar resulteert in de meest bestendige veren welke tientallen jaren van het meest comfortabele slaapcomfort garanderen.

Handteased Horsetail Hair
De vulling van het matras bestaat uit 2200gr/m² wit paardenhaar uit Canada en Latijns Amerika. Een exclusief en zeer gewild natuurlijk product vanwege haar extreme duurzaamheid en veerkracht. Horsetail hair vezels zijn sterk en breken nooit wat bijdraagt aan de integriteit en levensduur van het matras. Het voegt miljoenen kleine veren toe aan het matras en biedt daarmee een ongeëvenaarde ondersteuning.

Wools of New Zealand
Een dubbele laag gebonden wol uit Nieuw Zeeland wordt toegevoegd aan het Hypnos Sovereign matras. Wol is een zachte en duurzame vezel. Deze natuurlijke vulling heeft het vermogen om te fungeren als een klimaatbeheersingseenheid die u warm houdt in de winter en koel in de zomermaanden. Het zorgt voor een optimale ventilatie en laat het matras ademen. Wol heeft vocht afvoerende eigenschappen en kan twee keer zoveel vocht opnemen dan katoen, waardoor een comfortabelere slaapomgeving ontstaat.

Belgian Damask
De term ‘Belgian Damask’ staat voor een matrastijk van hoge kwaliteit en dat is precies waar Hypnos haar matrassen mee afwerkt. Volledig met de hand, wordt ieder matras omwikkeld met de fijnste tijken uit België. Dit geeft de matrassen niet alleen hun luxe uitstraling maar deze damasten zijn uitermate fijn geweven wat de natuurlijke vullingen binnen houdt en huisstofmijt buiten het matras.

Hypnos Sovereign matras
10 jaar volledige garantie
Met de hand gemaakt
100% Natuurlijke materialen
CO2 Vrije productie & 100% Recyclebaar
Met de hand gemaakt
4 rows of side-stitching
5300GSM Natural fillings
Handtufted Begian Damask
Handmade by craftsmen
100% Natuurlijke materialen

Alles over paardenhaar in matrassen...

Paardenhaar en paardenstaart worden alleen gebruikt in de beste matrassen en bieden een perfecte mix van ondersteuning en comfort. Er bestaat geen twijfel dat paardenhaar en paardenstaart in een matras de meest hoogwaardige matrasvullingen zijn. We leggen u hier precies uit waarom.

Vanwege dit geaccepteerde erfgoed kunnen paardenstaart en paardenhaar worden gebruikt als onderdeel van een algehele mix om een nieuw matrasvulling te creëren, bijvoorbeeld paardenhaar- en wolmengsels, of paardenhaar-, wol- en katoenmengsels. De significante eigenschappen van puur paardenhaar zullen worden gewijzigd bij het produceren van deze mengsels, maar ze creëren wel producten die een eigen plaats hebben in een geschikte matras.

Hoe wordt paardenhaar gebruikt in matrassen?

Wanneer paardenhaar wordt gemengd met wol, wordt de ratio tussen elk component wel overwogen: des te meer paardenhaar in het mengsel, hoe meer ondersteunend (tot op een bepaalde hoogte) het matras zal zijn. Door hier lagen wol aan toe te voegen wordt de comfort laag weer zachter.

Paardenhaar en paardenstaart kan worden gezien als een extreem duurzaam product. Er is absoluut niets wat de levensduur ervan kan beïnvloeden. Het zal niet inzakken of bezinken in een mate welke het nut ervan zal verminderen. Wanneer het paardenhaar in een mengsel wordt gebruikt worden deze eigenschappen enigszins gewijzigd. Wol heeft van zichzelf bijvoorbeeld geen ondersteunende eigenschappen, maar wanneer dit met het paardenhaar wordt gemengd, werkt het paardenhaar als een soort lijm welke de wol vezels stabiel houden, wat resulteert in totaal product met uitzonderlijke levensduur.

Sovereign horsetail

Meer weten over ons Hypnos Sovereign matras? Neem dan contact met ons op of kom naar de showroom in Eemnes.

Horses Horsetail hair

Het verschil tussen paardenhaar en paardenstaart?

Heel simpel, paardenhaar is kort en paardenstaart haar is lang. Paardenstaart is zeer kostbaar vanwege een beperkte toelevering en de strengere beoordeling op kwaliteit. De plaats van herkomst heeft grote invloed op de kwaliteit en prijs van het paardenhaar. Als we naar de doorsnede van het Hypnos Sovereign matras kijken zien we dat er in de matrasvulling voornamelijk gebruik wordt gemaakt van wit paardenstaart, dit toont de kwaliteit van het product.

Wat zijn de voordelen van paardenhaar in een matras?

Naast de bovengenoemde duurzaamheidsvoordelen, zijn de ventilatie eigenschappen van paardenhaar een klasse apart. Paardenhaar is opencellig en ‘hol’, wat er voor zorgt dat het perfect in staat is om het vocht dat zich in het slaapproces ophoopt af te voeren. Als je paardenhaar onder de kraan houdt loopt het water er dwars doorheen, met een klein beetje schudden is het daarom ook direct weer droog. Paardenhaar matrassen zijn daarom veel koeler dan synthetische schuim matrassen.

Ten tweede is de analogie die we gebruiken van paardenhaar dat zich gedraagt ​​als miljoenen kleine individuele veertjes niet zo vergezocht als het misschien klinkt. Na verloop van tijd kan het product op natuurlijke wijze bezinken, maar het zullen de individuele haartjes zijn die zich in de minuscule ruimtes ertussen vestigen, ze zullen dus nooit plat worden. 

Hoe wordt paardenhaar verwerkt in een matras?

Paardenhaar wordt aan de fabrikant geleverd in touw, los of genaaid op jute vellen. Touwen worden klaar voor de fabrikant geleverd om op het juiste gewicht te knippen en gekaard (gekamd) om een ​​losse, verwarde haarmassa te produceren. Wanneer u een beschrijving ziet met de vermelding ‘handteased horsetail hair’, betekent dit dat de fabrikant deze massa verwarde haren in een gelijkmatige laag in de matras legt om deel uit te maken van de bekleding. Dit is een zeer hoog aangeschreven ambacht van door de tijd gediende professionals in de industrie en vraagt ​​een hoge prijs voor het gebruik van deze techniek.

HYPNOS ROYAL COMFORT SOVEREIGN MATRAS

Meer informatie

Bent u benieuwd geworden naar ons Hypnos Sovereign matras of heeft u nog vragen?
Laat uw gegevens en vraag achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Verzenden

Hypnos Sovereign matras close